Globulet de ciocolata

Ce are acest desert special?


Ei bine, are o valoare nutritiva de exceptie si asta se datoreaza superalimentelor din continut. In plus, gustul de ciocolata si aroma fructelor ii dau o savoare aparte. Hranitor si energizant, este o modalitate excelenta de a consuma necesarul zilnic de superalimente verzi si o gustare minunata pentru copii.

Ingrediente (12 portii)

  • 1 banana
  • 100 g zmeura
  • o ceasca de faina de migdale
  • 4 linguri de cacao
  • 1 lingura de unt de cocos
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 lingurita de vanilie pudra
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita spirulina
  • 2 lingurite maca
  • 1/2 lingurita de sare roz himalayana
  • fulgi de cocos pentru invelis

Faina de migdale se obtine astfel. Se pun migdalele in apa timp de 12h, apoi se clatesc si se mixeaza in blender impreuna cu o ceasca de apa pana cand migdalele sunt macinate marunt. Tot acest amestec se toarna intr-un saculet de strecurat. Vei obtine astfel 2 ingrediente…lapte si faina, ambele din migdale. Laptele il poti combina cu fructe sau cacao ori cu superalimente.

Revenind la globuletul de ciocolata, se combina toate ingredientele de mai sus (fara fulgii de cocos) intr-un blender de mare putere pana cand amestecul devine cremos. Apoi se tine la congelator aproximativ o ora pentru a se imprieteni aromele. Dupa ce-l scoti din congelator, asteapta cateva minute pana cand compozitia devine usor de modelat. Formeaza globulete si tavaleste-le prin fulgii de cocos.

Astept sa-mi spui cum ti-a placut! Ganduri bune,

Laura


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: